Bijblijven met wet- en regelgeving voor duurzame gebouwen

Bijblijven met wet- en regelgeving voor duurzame gebouwen

De duurzame wet- en regelgeving voor gebouwen verandert continu. Ook voor scholen en campussen speelt dit een grote rol. Maar hoe behoud je als eigenaar of beheerder het overzicht van al deze wet- en regelgeving?

De hoeveelheid en planning van deze regelgevingen kan soms overweldigend lijken. Royal HaskoningDHV heeft speciaal hiervoor een interactieve pdf gecreëerd.

Inzicht

Het verduurzamen van onderwijsinstellingen gaat helaas niet vanzelf en zal vaak vragen om de nodige investeringen. Weten waar je op dit moment aan voldoet, moet voldoen en welke andere wetgevingen er in de toekomst aankomen zijn belangrijke eerste stappen om als organisatie te ondernemen. Daarvoor heeft Royal HaskoningDHV het overzicht 'wetgeving integrale duurzaamheid' gecreëerd.

Vanuit Europa wordt het wetgevende kader de komende tijd verder uitgewerkt en ook vanuit EPBD 4 zal een flinke aanscherping plaatsvinden in de energiewetgeving. Zo zal er de aankomende jaren steeds vaker aan onderwijsinstellingen worden gevraagd om een update van de status van verduurzaming door het bevoegd gezag. We zien dat het hierbij ook steeds belangrijker wordt om een goede routekaart te hebben die gemonitord kan worden. En dat het verstandig is om deze uit te breiden naar integrale duurzaamheid.

Interactieve visual wetgeving integrale duurzaamheid

In dit overzicht van Royal HaskoningDHV vind je een verzameling van de duurzame wet- en regelgeving die van toepassing is op gebouwen. Daarnaast kun je makkelijk filteren op wetgeving die relevant is voor een aantal verschillende sectoren. Download het volledige bestand hier.
Bijblijven met wet- en regelgeving voor duurzame gebouwen

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven