17 juli 2020: Strategische scenario's en samenloop met regulier onderhoud

17 juli 2020: Strategische scenario's en samenloop met regulier onderhoud

Hoe kunnen klanten met vastgoedportefeuilles in een campus-setting geholpen worden met hun energietransitie? RHDHV houdt op 17 juli hierover een webinar over strategische scenario's en samenloop met regulier onderhoud.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) bezitten een uitgebreide vastgoedportefeuille variërend van eeuwenoude panden in de binnenstad tot moderne onderzoeksfaciliteiten in verschillende campussen. Bij de verduurzaming daarvan willen ze kunnen inspelen op veranderende energietarieven, wetgeving, behoeftes van de eigen organisaties, en ook op innovaties in de markt. Daarbij willen ze maximaal gebruik maken van de natuurlijke vervangingsmomenten de komende 30 jaar om de energietransitie betaalbaar te maken.

Dat vroeg om inzicht in mogelijkheden en kosten van verduurzamingsmaatregelen op een manier die de organisatie in staat stelt om strategisch vooruit te kijken en in scenario’s te denken en te budgetteren, én concreet genoeg is om te integreren met de meerjarenonderhoudsprogramma’s.

Hoe is dit op een efficiënte manier gedaan en rekening gehouden met zowel energiebesparing, duurzaamheid, comfort en bouwfysica als beheers- en investeringskosten? Hoe is maximaal gebruik gemaakt van de kennis die bij beide organisaties beschikbaar is op alle relevante gebieden? Hoe is de informatie gestructureerd zodat deze bruikbaar is voor zowel bestuurlijke besluitvorming als voor een onderhoudsplan?

Sprekers: Thomas Verhoeven (Projectmanager, Royal HaskoningDHV) en Rowan Boeters (Programmamanager Duurzaamheid, UvA en HvA).

Na de webinar van Verhoeven en Boeters volgen nog drie webinars:

  • 7 augustus: Kosteneffectief een hoog ambitieniveau nastreven (Casus Achmea)
  • 28 augustus: Transitie naar een duurzame warnte- en koudenet (Casus Radboud Universiteit Nijmegen)
  • 18 september: Warmte- en koudevraag slim met elkaar verbinden (Casus Maastricht UMC)

Bent u benieuwd naar deze of andere webinars? Hier vindt u een compleet overzicht en de mogelijkheid om u aan te melden.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

vrijdag 17 juli 2020permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven