BioBased schoolgebouwen

BioBased schoolgebouwen

Duurzame, flexibele en kwalitatief hoogwaardige schoolgebouwen. Dat wil SWP-Partner Gemeente Amsterdam realiseren door middel van het Innovatiepartnerschap Schoolgebouwen (IPS).

Schools by Circlewood, onderdeel van Circlewood, is één van de drie geselecteerde consortia die negen tot dertig scholen (integrale kindcentra) gaat bouwen. Op 11 mei presenteerden de drie consortia de resultaten van de onderzoeks- en ontwikkelfase van het IPS-traject aan Gemeente Amsterdam.

Toekomstbestendige scholen

Door het integraal ontwikkelde bouwconcept, de HoutKern Bouwmethode, is het desbetreffende gebouw in hoge mate multifunctioneel en toekomstbestendig. Het proces dat voorafgaat aan het ontwikkelen van een Circlewood-school geeft een grote ontwerpvrijheid en laat ruimte voor inbreng van de opdrachtgever en gebruiker, zodat er elke keer de juiste uitstraling en oplossing kan worden gevonden.

De innovatieve HoutKern Bouwmethode is ontwikkeld door de partijen die nu Circlewood vormen en is voor het eerst toegepast in The Natural Pavilion op de Floriade Expo 2022. De basis van de HKB-methode is een stapelbare houten module die door middel van een slimme knoop aan elkaar te koppelen is. De innovatie zit hem dan ook in de losmaakbaarheid en flexibiliteit. De HKB-methode zorgt zo voor een enorme besparing op de CO2- en stikstofuitstoot maar biedt nog een aantal andere belangrijke voordelen en kwaliteiten. Zo is de HKB-methode geschikt voor de nieuwste ontwerp- en bouwtechnieken en maakt het de hoogste duurzaamheidsprestaties mogelijk.

Consortium Circlewood

Het consortium Circlewood bestaat uit onder andere SWP-Partner DWA, Noordereng Groep, Heko Spanten, Lomans, Ferross Staalbouw en Hedgehog Company. OMA, onder leiding van David Gianotten en Michael den Otter, is de creative director van Schools by Circlewood. Jimmy van der Aa (Studio A Kwadraat) is de eerste gast-architect van Schools by Circlewood, het merk van Circlewood wat zich op de ontwikkeling en bouw van scholen richt. In 2022 ontving Circlewood voor de HoutKern Bouwmethode de Cobouw Innovatie award. In 2023 is Circlewood genomineerd voor de ingenieursprijs, De Vernufteling.

Circlewood is blij met het vertrouwen van Gemeente Amsterdam en de Amsterdamse scholen en kan niet wachten om ook aan de slag te gaan voor andere duurzame scholen en kindcentra in het land. Het contract van Gemeente Amsterdam wordt momenteel uitgebreid naar de gehele Metropool Regio Amsterdam (MRA).

Benieuwd naar het hele project? Lees hier verder.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven