Perspectieven van gebruikers van de campus

Perspectieven van gebruikers van de campus

Ellis ten Dam en Linda Supheert van Royal HaskoningDHV starten een interviewreeks over perspectieven van campusgebruikers om lessen voor de toekomst van de campus te ontdekken. In deze post meer over dit idee.

Nieuw normaal

In de aanloop naar het evenement Campus Day 2020 werden we ingehaald door een nieuw virus, inmiddels werken we al bijna tien weken thuis. Gedwongen 100% digitaal. Ook lijkt het erop dat we niet zomaar teruggaan naar de ‘oude’ situatie, velen spreken over een nieuw normaal, zonder echt te weten hoe dat er uit gaat zien. Wat we wel weten is dat Campus Day dit jaar niet in juni plaatsvindt en mogelijk dit najaar wordt gehouden, maar dat we wel graag snel met elkaar in contact willen zijn om van elkaar te leren opdat de campus van de toekomst vorm kan krijgen.

Wij geloven in de campus, waar we de afgelopen decennia zo hard met elkaar aan hebben gewerkt. Maar heeft die campus nog wel een toekomst? Op dit moment gaan de deuren van de faculteiten voorzichtig op een kier en zoeken we naar een nieuwe balans tussen digitaal werken en werken op de fysieke campus. Graag ontdekken we de komende tijd, samen met campusgebruikers, hoe ze die nieuwe balans tussen digitaal en fysiek voor zich zien. En wat dit betekent voor de campus. Aan de hand van ervaringen van nu, vragen we een perspectief op de toekomst. Zo kunnen we de ‘nieuwe’ campus samen verder definiëren, transformeren en beter gebruiken.

Ellis ten Dam: “Ik verwacht veel verschillende reacties en ben benieuwd wat gebruikers teruggeven en hoe we hiervan kunnen leren. Zelf krijg ik veel energie van werken in een ‘andere’ omgeving. In deze tijd doe ik dat met een wandeling voor een frisse neus. Dat inspireert me. Het is die ‘vrije ruimte’ die ik gelukkig nu weer wat meer mag gebruiken. De campus heeft ook deze enorme potentie met veel diversiteit aan plekken en ruimte voor kruisbestuiving en inspiratie.

Mijn drijfveer is dat we duurzame, inspirerende en toekomstbestendige omgevingen weten te realiseren. Dat we niet starten bij de ‘stenen’, maar eerst beter ontdekken wat de ambities en behoeften van mensen en organisaties zijn. Dat we steeds beter leren van real time gebruikersdata. En dat we denken in scenario’s van mogelijke ontwikkelingen die we vervolgens vertalen in vastgoed, diensten en gebruik dat adaptief is.”

“Mijn drijfveer is dat we duurzame, inspirerende en toekomstbestendige omgevingen weten te realiseren.” - Ellis ten Dam

Linda Supheert: “Hoe ziet de campus er over 10 jaar uit? Een vraag die ik maar moeilijk los kan laten. Er wordt vaak gesproken over de campus als ontmoetingsplek om samen te werken en onderzoek te doen. Juist dat co-creëren mis ik nu zo, als ik weer achter mijn beeldscherm kruip thuis. Gelukkig met uitzicht op een plant, een van de onderdelen waar ik flink in aan het opschalen ben. Ik denk dat die ontmoetingsplek voor de campus een blijvertje is, afgewisseld met een sterke digitale focus waar het kan. Want die mooie momenten samen die blijven, maar dat rapport typen, kan prima naast die kamerplant van mij.”

Ik denk dat de ontmoetingsplek voor de campus een blijvertje is.” - Linda Supheert

Perspectieven

De komende weken nemen we jullie mee in de perspectieven van verschillende campusgebruikers. Aan de hand van een serie interviews proberen we een eerste beeld te vormen van de aanpak in de eerste periode, maar ook de specifieke problemen waar gebruikers nu tegen aan lopen. En vervolgens lessen voor de toekomstige campus te ontdekken. Waar deze reis ons brengt, dat weten we echt nog niet, maar dat gevoel zijn we inmiddels wel gewend in onze zoektocht naar het nieuwe normaal.”

Heb jij een goed idee of wil je graag dat we je digitaal interviewen over dit thema? We maken jouw verhaal graag onderdeel van onze gezamenlijke zoektocht. Laat het ons weten via:  linda.supheert@rhdhv.com

Ellis ten Dam is Consultant en Commercieel Directeur bij Royal HaskoningDHV. Het ontwikkelen van een inspirerende en gezonde omgevingen, vanuit organisatie-doelstellingen en gebruikersbehoeften, is al meer dan 20 jaar haar vak. Samen met de ander Campus Day-partners organiseert ze het Campus Day-platform.

Linda Supheert is nu 2 jaar Consultant Publieke Gebouwen bij Royal HaskoningDHV. De ontwikkeling en digitalisering van de campus, het thema waar ze ook op afgestudeerd is, is één van haar favoriete thema’s binnen haar werk. Samen met Ellis programmeert en organiseert ze de Campus Day.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven