Contractvorming als voedingsbodem van succes

Contractvorming als voedingsbodem van succes

Op 8 december organiseert Campus Day het online event ‘Co-creatie op de campus’. Jeroen de Jongh en Gerben Hofmeijer van AT Osborne verzorgen de keysessie ‘Contractvorming als voedingsbodem van succes'.

In complexe bouwprojecten is een goede samenwerking onmisbaar. Contracteren en – soms ook – aanbesteden liggen ten grondslag aan een succesvolle en duurzame samenwerking. Maar welke samenwerkingsvormen zijn er? En welke is de beste voor mijn project? Op 8 december, tijdens het congres Campus Day verzorgen Jeroen de Jongh en Gerben Hofmeijer de keysessie ‘Contractvorming als voedingsbodem van succes’. In deze interactieve sessie gaan de deelnemers gezamenlijk aan de slag met de Contractwijzer.

Kees Rezelman neemt de deelnemers in een tour d'horizon mee langs verschillende organisatievormen. Kees heeft Dennis Coenraad van de UvA en Leo Schepers van de Universiteit Utrecht gevraagd om een toelichting te geven op hun ervaringen.

Naast de gangbare samenwerkingsvormen, komen ook innovatieve concepten aan bod om de campus verder te ontwikkelen. Met de Contractwijzer worden voorbeelden uit de praktijk behandeld op het gebied van innovatiepartnerschap, allianties, product as a service en integrale bouwcontracten. Ook is er aandacht voor meer gangbare vormen zoals het bouwteam. Best practices uit andere sectoren geven inspiratie.

Contractwijzer in de praktijk

De Contractwijzer, ontwikkeld door AT Osborne, is een uniek hulpmiddel om de contracteringsstrategie voor een project te bepalen. AT Osborne kijkt samen met de projectorganisatie wat er nodig is en welke bouworganisatie – en contractvorm het beste bij het project past. Het invullen gebeurt aan de hand van concrete vragen. Het invullen van de vragen levert discussie op. Daarmee haalt AT Osborne uitgangspunten op voor een onderbouwde keuze. Zo brengt AT Osborne de kenmerken van een project, de organisatie, de omgeving en de markt in kaart. Die kenmerken ‘scoren’ op meer of minder geïntegreerde contractvormen. Vervolgens laat de tool zien welke contractvorm het beste bij het project past, maar ook hoe de andere contractvormen scoren op basis van wensen en behoeften.

Inschrijven voor het online event ‘Co-creatie op de campus’ van Campus Day op 8 december kan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven