Waarde gestuurd assetmanagement is de nieuwe norm

Waarde gestuurd assetmanagement is de nieuwe norm

Is het beheer van vastgoed, of beter gezegd assets, slechts een kostenpost? Of kan het juist bijdragen aan het halen van belangrijke organisatiedoelstellingen?

Tijdens het event Campus Day 2023 geven Michel van de Pol, Kees Rezelman en Koen Fleuren een workshop over het onderwerp 'Waarde gestuud assetmanagement'.

Wat draagt het bij?

Campussen hebben een grote uitdaging op het gebied van o.a. duurzaamheid, flexibiliteit, het aantrekken en behouden van talent en digitalisering. Met waarde gestuurd assetmanagement ga je anders nadenken over je assets. Van ‘wat kost het’ naar ‘wat draagt het bij’. Met de ambitie van de organisatie als startpunt maak je keuzes die de gewenste doelstellingen realiseren. Zo zorg je voor de juiste balans tussen het verminderen van risico’s, het leveren van de gewenste prestaties en het beheersen van de kosten.

Een van de grootste uitdagingen bij deze manier van werken is het vertalen van de ambitie naar tactisch en operationeel niveau. Hoe moet je de doelen formuleren zodat de organisatie hierin mee gaat en weet wat er van iedereen wordt verwacht? Waar moet je op rapporteren en op sturen? En welke data heb je daarvoor nodig?

Workshop

In deze workshop ontdek je hoe assetmanagement kan helpen bij het vertalen van de organisatiedoelstellingen naar het tactisch beheer van je assets. Hoe je de gewenste veranderingen in gang zet en ervoor zorgt dat je op het juiste moment de juiste beslissingen kunt nemen, zodat je echt waarde gaat toevoegen aan de organisatie. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld (Radboud Universiteit) nemen we je mee in:

- Hoe bepaal je de belangrijkste organisatiedoelstellingen en waardes?

- Hoe vertaal je deze organisatiedoelstellingen naar doelstellingen voor assetmanagement?

- Wat betekent het inrichten van assetmanagement voor rollen, taken en verantwoordelijkheden?

- Hoe stel je kaders vast met betrekking tot prestaties, risico’s en kosten?

En we delen de belangrijkste tips en ‘lessons learned’ die we hebben opgedaan tijdens de implementatie van assetmanagement bij de Radboud Universiteit.

Boek je tickets

Wil je deze sessie niet missen? Bestel dan je tickets voor Campus Day 2023 hier!

Benieuwd naar de andere sprekers en tijdschema? Bekijk het programma hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven