Derde Brighthouse van Limburg voltooid

Derde Brighthouse van Limburg voltooid

Op Brightlands Campus Greenport Venlo is de bouw van het derde Brighthouse van Limburg voltooid. De eerste twee staan op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

Provincie Limburg en Gemeente Venlo spraken in 2017 de ambitie uit om de Brightlands Campus Greenport Venlo uit te laten groeien tot ‘place to be’ voor innovaties in gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie. De bouw van Brighthouse Venlo met laboratorium- en kantoorfuncties was de volgende stap binnen deze ontwikkeling. 

Het realiseren van een flexibel gebouw waarin huurders binnen verschillende vormen een kantoor en/of lab kunnen huren, is een van de basisontwerp-uitgangspunten geweest voor Brighthouse. Het concept is gebaseerd op een ontwerp, waarin binnen een modulair systeem per gebouw diversiteit en karakter kan worden aangebracht. Het gebouw kan verdeeld worden in drie delen. Het linker en rechter gedeelte dat modulair ingericht kan worden als laboratorium of kantoor en een centraal middengedeelte waar het centrale trappenhuis met alle gemeenschappelijke voorzieningen de ruggengraat van de gebouwen vormt en zorgt voor een verbindende rol tussen de verdiepingen en verschillende gebruikers. 

Het derde Brighthouse telt vijf lagen en is daarmee een kopie van de twee Brighthouses in Sittard-Geleen, die in 2019 werden opgeleverd. Het nieuwe pand biedt ruimte aan start-ups, ondernemers, kennisinstellingen en onderzoeksinstituten die zich op de campus willen vestigen of daar al gevestigd zijn en willen uitbreiden. De realisatie was nodig omdat de bestaande gebouwen Villa Flora en Innovatoren vol waren.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven