Een tijdelijk en demontabel schoolgebouw

Een tijdelijk en demontabel schoolgebouw

De aanhoudende en snelle groei van het aantal studenten heeft geleid tot de ontwikkeling van een interfacultair, tijdelijk en demontabel onderwijsgebouw: Flux.

Naar verwachting blijft het gebouw vijf tot tien jaar op de betreffende locatie staan. Dit geeft de TU Delft de tijd, ruimte en flexibiliteit om de omvang van de studentenpopulatie en de ontwikkelingen in het onderwijs goed te kunnen monitoren.

Circulair ontwerpen

Winnaar van de ISS Workplace Manager of the Year 2023 Jaco van Noppen is Director Campus Real Estate & Facility Management at Technische Universiteit Delft en is trots om de opening aan te kunnen kondigen. "Flux is een mooi voorbeeld van circulair ontwerpen, met een modulaire opbouw die hergebruik op een andere locatie mogelijk maakt." Omdat er sprake is van een tijdelijk en demontabel gebouw, kan het in de toekomst dus eventueel op een andere plek weer worden opgebouwd en hergebruikt. Het gebouw wordt voorzien van LED-verlichting en zonnepanelen. Daarnaast worden circulaire vloerdelen in het interieur toegepast, die eerder onder andere zijn gebruikt bij de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Flux wordt zo veel mogelijk ingericht met refurbished meubilair, deels uit eigen voorraad van de TU Delft.

Snelle groei

In het Flux gebouw komen vier grote onderwijszalen, in totaal goed voor ongeveer 730 studenten. Ook komen er twintig studieplekken. Het nieuwe gebouw is nodig, omdat de TU in 2028 volgens de prognoses van de afdeling Campus Real Estate and Facility Management gegroeid zal zijn naar 31 duizend studenten. Op de plek van Flux waren voorheen parkeerplekken. Die zijn verplaatst naar de rand van de campus.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven