Google rekent $99 per avond om op campus te slapen voor hybride werkers

Google rekent $99 per avond om op campus te slapen voor hybride werkers

Google hoopt werknemers terug naar kantoor te krijgen met een nieuwe on-site hotelspecial, maar sommige werknemers zijn er niet van overtuigd dat het een goede deal is.

Medewerkers van Google die geen 'toestemming' hebben om thuis te werken zijn sinds kort verplicht om drie dagen per week op kantoor aanwezig te zijn. Om dit te faciliteren bied Google hotelkamers aan.

Zelf betalen

Google geeft aan dat fulltime werknemers een kamer kunnen boeken in een hotel op de campus in Mountain View voor $99 per nacht in wat het beschouwt als een "zomerspecial", volgens een rapport van CNBC. In de beschrijving staat dat de special tot en met 30 september loopt in de hoop dat "het voor Googlers gemakkelijker zal zijn om over te stappen naar de hybride werkplek".

Aangezien de aanbieding betrekking heeft op niet-goedgekeurde zakenreizen, vergoedt het bedrijf hun verblijf niet, maar vereist het van werknemers dat ze hun persoonlijke creditcard gebruiken, zo staat in de beschrijving van de special.

Hotel op werk

"Stel je voor dat je 's ochtends niet naar kantoor hoeft te pendelen en in plaats daarvan een uur extra slaap en minder wrijving zou kunnen hebben", luidt de beschrijving. "Vervolgens kun je je kamer uitlopen en snel een heerlijk ontbijt pakken of trainen voordat het werk begint." De advertentie zegt verder dat je na het einde van de werkdag "van een rustige avond op het dakterras kunt genieten of een van de leuke lokale activiteiten kunt ondernemen." Het hotel, eigendom van Google, bevindt zich op een nieuwere campus in Mountain View, Californië, die vorig jaar werd geopend. De campus van 42 hectare grenst aan NASA's Ames Research Center en biedt plaats aan 4.000 werknemers die aan zijn advertentieproducten werken, zei het bedrijf bij de opening.

De San Francisco Bay Area heeft een van de hoogste vastgoedkosten, deels als gevolg van het beperkte woningaanbod als gevolg van tientallen jaren oude bestemmingsbeperkingen en een verhoogde vraag, waarvan de meeste afkomstig zijn van goedbetaalde techwerkers en leidinggevenden die in de omringende technologie-industrie werken. De stad Mountain View heeft een bijzonder tekort aan woningen en bevat grote delen van bedrijfskantoren, waarvan er vele eigendom zijn van of gehuurd worden door Google.

Cynische reacties

Op interne discussieborden van Google praten medewerkers uitgebreid over de 'zomer special'. Al zijn de meeste reacties cynisch. "Nu kan ik mijn verdiende geld teruggeven aan Google" gaf een van de medewerkers aan. Ook wijzen veel medewerkers er naar dat voor een maand verblijf je dus al snel 3000 dollar kwijt zou zijn. Toch zijn er ook medewerkers die het wel overwegen. Met de hoge huur in de omgeving geeft een medewerker aan dat hij het zou doen als de prijs rond de $60 zou zijn.

Een andere medewerker zei: "Ik zou het hebben gedaan, als het in een bepaald profiel had gepast: $ 3k huur all-in, onbeperkte maaltijden, betaalde nutsvoorzieningen, plus elke dag huishouden / schoonmaak".

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven