De wereld van circulaire bouwmaterialen

De wereld van circulaire bouwmaterialen

Over vier weken is het al tijd voor Campus Day, het evenement voor de Campus van de toekomst: onderwijs, onderzoek en ecosystemen. Circulair bouwen kan als onderwerp dan natuurlijk niet uitblijven.

Tijdens Campus Day geeft Koert Nieuwhoff, duurzaamheid adviseur bij Aestate, zijn workshop: Circulaire bouwmaterialen hub.

Campus Day is een evenement waar kennis samenkomt van verschillende professionals die werken met en op een campus. Dit is een mooie kans om ideeën samen te brengen en het realiseren van een duurzame werk- en leefomgeving op de campus waar te maken. Samen kunnen we impact maken. - Koert Nieuwhoff

Circulair bouwen

Tijdens de interactieve inspiratie workshop zullen de deelnemers worden meegenomen in de wereld van een circulaire bouwmaterialen hub op een campus. Een circulaire bouwmaterialen hub heeft als doel de materiaalstromen tussen partijen beter te organiseren. De materialen komen hier samen, worden gecontroleerd en tijdelijk opgeslagen voordat ze gebundeld naar de bouwplaats worden vervoerd. Dit leidt tot minder vervoersbewegingen en dus minder congestie, minder kans op verkeersongelukken en een betere luchtkwaliteit op de campus. Daarnaast bevordert het slim materiaalgebruik circulair bouwen (en slopen).

De workshop bouwt verder op Koerts afstudeeronderzoek naar de verschillende factoren die het ontstaan van deze circulaire bouwmaterialen hubs verklaren:

  • Land gebonden factoren;
  • Economische factoren;
  • Logistieke factoren;
  • Technologische en kennis factoren;
  • Sociale factoren;
  • Bestuurskundige factoren;

De deelnemers van de workshop gaan aan de slag met het reflecteren van hun rol binnen de realisatie van een circulaire campus en ook elkaar inspireren door middel van het pitchen van ideeën. Deze ideeën worden samengebracht en zullen in een artikel weer als kennisdeling verschijnen op de website van Smart Work Place. 

Bij deze workshop aanwezig zijn? Haal je tickets hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven