Campus meets coworking

Campus meets coworking

De kansen voor de Campus van de toekomst: onderwijs, onderzoek en ecosystemen. Op woensdag 7 juni in de Startup village Amsterdam spreekt Victor Cabral over Campus meets Coworking: Inzichten vanuit coworking spaces.

"Campus day is een mooi evenement om kennis te delen en gedachten uit te wisselen betreffende synergie en community management op de campus" - Victor Cabral, Lecturer en Researcher HVA

Voornaamste verandering op de Campus

"Vanuit een netwerkorganisatie waarin ik in zit 'campus amsterdam' krijgen we meerdere signalen binnen van een steeds grotere behoefte aan 'engagement/interactie' tussen de verschillende partijen op een campus. We krijgen vaak te horen dat er behoefte is aan het creëren van een 'community' en dat community management een steeds prominentere plek krijgt. Het is alleen niet altijd duidelijk hoe dat te stimuleren op een specifieke campus."

Het aantal coworking spaces is in de afgelopen twee decennia in veel steden over de hele wereld snel toegenomen. Éen van de succesfactoren van coworking spaces is dat ze professionals een community bieden van gelijkgestemde individuen en bedrijven, wat kan leiden tot samenwerking, netwerken en nieuwe zakelijke kansen.

Hoe maak je hier beleid op?

"Ik heb zelf veel onderzoek gedaan naar het fenomeen van coworking en heb voor het schrijven van mijn proefschrift goed kunnen observeren hoe coworking spaces functioneren en hoe zij interactie stimuleren tussen de gebruikers. Mijns inziens liggen er kansen om coworking aspecten en principes toe te passen op campussen."

In de keynote van Victor zullen inzichten gedeeld worden vanuit de coworking branche wat betreft ruimte, organisatorische opzet, en community aspecten. In een verkennende presentatie zullen verschillende concepten en mechanismen toegepast worden op campussen.

Bestel je ticket en kom op woensdag 7 juni naar Startup Village in Amsterdam!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven