Impact maken op 'The Erasmian Way'

Impact maken op 'The Erasmian Way'

Zoals vermeld in Erasmus Universiteits 'Strategie 2024', is een van de pijlers van de strategie het maken van een positieve impact op de samenleving "Verantwoordelijkheid nemen voor duurzame ontwikkeling".

Het doel is om duurzaamheid te verankeren in alles wat we doen, het onderdeel te maken van ons DNA, en EUR-medewerkers en studenten hebben allemaal een rol te spelen om dit mogelijk te maken.

Holsitische aanpak

De Erasmus Universiteits benadering van duurzaamheid is holistisch, De universiteit geeft in hun strategie aan dat ze er alles aan doen om ecp-positief te zijn. Met 'eco-positief' bedoelen ze verder gaan dan het milieu geen schade toebrengen, maar er daadwerkelijk meer waarde aan toevoegen. Om dit dichter bij huis te brengen, is het werken aan het doel van een eco-positieve campus niet alleen gunstig voor de natuurlijke omgeving en voor toekomstige generaties, maar het ondersteunt ook de gezondheid en het welzijn van huidige medewerkers en studenten. Ook de impact op imago staat beschreven in de strategie "bovendien zal eco-positief worden wonderen doen voor het imago van de universiteit en ons helpen de slimste studenten en meest getalenteerde medewerkers aan te trekken door de EUR te positioneren als een gezonde en inspirerende plek om te studeren en te werken." Volgens de milestones en tijdlijn uit het verslag probeert de universiteit in 2024 CO2-neutraal te zijn en eco-positief per 2030.

Leiderschap in duurzaamheid

Voor 2022 en daarna gaat de Universiteit hun inspanningen richten op het energiebeheer van gebouwen, het vergroenen van de campus en woon-werkverkeer, en het vergroten van de duurzaamheid/transitie-inhoud van het academische werk. "Onze gemeenschap – studenten, medewerkers, de universiteitsraad – eist het, en zal een noodzakelijk onderdeel zijn om het te laten gebeuren. Ons leiderschap zet zich in om zowel de weg naar duurzaamheid te leiden door de middelen beschikbaar te stellen om onze bestemming te bereiken, als om bijbehorende initiatieven vanuit de gemeenschap te ondersteunen."

Benieuwd naar de aanpak, milestones en visie achter de Erasmus Universiteit Rotterdam? Lees dan het volledige sustanability report hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven