Bij Tilburg University denk je aan groen

Bij Tilburg University denk je aan groen

Alba concepts is gevraagd om te ondersteunen bij het opstellen van een duurzaamheidsstrategie voor Tilburg University. SDG's, duurzame prestatie-eisen en nog meer, in dit artikel lees je er alles over.

In een bosrijke en groene omgeving bevindt zich de unieke campus van de Tilburg University. Op deze campus zijn ruim 20.000 studenten met 110 verschillende nationaliteiten verspreid over de diverse gebouwen te vinden. De universiteit groeit nog steeds. Dit betekent dat de komende jaren verschillende ontwikkelingen, zowel nieuwbouw, renovatie en sloop, plaats gaan vinden op de campus. Tilburg University vindt het belangrijk dat bij deze ontwikkelingen duurzaamheid een prominente rol krijgt. Om dit te realiseren is een duurzaamheidsstrategie voor vastgoed en terreinen opgesteld.

Duurzaamheidsstrategie vastgoed en terreinen

Tilburg University heeft Alba Concepts gevraagd om te ondersteunen bij het opstellen van de duurzaamheidsstrategie voor vastgoed en terreinen. De kapstok voor de duurzaamheidsstrategie zijn een zestal Sustainable Development Goals (SDG’s). Allereerst is een duurzaamheidsvisie opgesteld met daarin de SDG’s door vertaald naar concrete doelstellingen, acties en onderzoeken op portefeuilleniveau. Vervolgens zijn er prestatie-eisen op zowel project- (sloop, nieuwbouw en renovatie) als procesniveau (terrein en onderhoud) bepaald. Vervolgens is een handreiking opgesteld om de prestatie-eisen voor de projecten en processen toepasbaar te maken in de praktijk. Tot slot hebben wij de duurzame prestatie-eisen geverifieerd en aangescherpt. De verificatie vond plaats aan de hand van het houtbouwproject Nieuwbouw II op de campus. Op basis van de verificatie zijn enkele prestatie-eisen aangescherpt.

Het traject is verlopen in nauwe samenwerking met de afdeling Real Estate Management & Services (REM&S). Gedurende het traject hebben wij tweemaandelijkse sessies georganiseerd. Enerzijds om de kennis op het thema duurzaamheid te vergroten, anderzijds om te bepalen waar de behoefte ligt van REM&S rondom het verbeteren van de duurzaamheidsvisie.

Als resultaat heeft Tilburg University een ambitieuze duurzaamheidsvisie met daarbij pragmatische prestatie-eisen. Tilburg University gaat deze duurzaamheidsvisie verwerken in haar nieuwe campusstrategie . Dit betekent dat de komende (her)ontwikkelingen op de campus van Tilburg University langs de duurzaamheidslat worden gelegd. Een mooi resultaat en wij kijken uit naar het vervolg!

Bekijk het bericht ook op Alba Concepts website.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven