Temperatuur in gebouwen Radboud Universiteit naar 19 graden

Temperatuur in gebouwen Radboud Universiteit naar 19 graden

Bij de Nijmeegse Radboud Universiteit wordt 19 graden in gebouwen de norm. Sinds 6 april wordt elke week de temperatuur met 1 graad verlaagd totdat de gewenste temperatuur is bereikt.

Met de actie wil de Radboud Universiteit drie doelen bereiken:

  • Nederland helpen om minder afhankelijk te zijn van Russisch gas.
  • Bijdragen aan een beter klimaat.
  • Een minder hoge energierekening.

De actie van de Radboud Universiteit volgt op de aankondiging van het kabinet dat in ruim 200 kantoren van de Rijksoverheid 19 graden de norm wordt.

Het verlagen in de gebouwen van de Radboud Universiteit gebeurt overigens niet in één keer. Per twee weken gaat de temperatuur 1 graad omlaag, tot het kwik uiteindelijk op 19 graden uitkomt. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van het gebouw; de thermostaat staat namelijk niet overal op dezelfde temperatuur ingesteld. De eerste verlaging is morgen.

Uitzonderingen

De verlaging wordt doorgevoerd in bijna alle gebouwen. Alleen ruimtes die bepaalde condities vereisen, zoals laboratoria, vallen daarbuiten. Ook het kinderdagverblijf op de campus is uitgezonderd. Mensen voor wie 19 graden om medische redenen te laag is, kunnen contact opnemen met het Customer Service Centre via: (024) 363 33 33.

Ook andere universiteiten hebben aangekondigd naar 19 graden te gaan in hun gebouwen, zoals de Rijksuniversiteit Groningen, Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Utrecht en Universiteit van Amsterdam.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven