High Tech Campus Eindhoven en Unica gaan voor meest duurzame campus van Europa

High Tech Campus Eindhoven en Unica gaan voor meest duurzame campus van Europa

De High Tech Campus Eindhoven gaat samen met Unica werken aan de ambitie om in 2025 de meest duurzame en innovatieve campus van Europa te zijn. Sinds 1 maart voert Unica conditiegestuurd onderhoud uit, inclusief energie- en assetmanagement, bij 34 gebouwen.

De High Tech Campus Eindhoven heeft Unica gekozen voor het onderhoud aan de werktuigbouwkundige installaties inclusief meet- en regeltechniek op de campus. Het gaat om 34 gebouwen. Vanaf 1 maart voert Unica conditiegestuurd onderhoud uit inclusief energie- en assetmanagement op de HTC, die een oppervlakte kent van circa één vierkante kilometer. De HTC heeft de ambitie om in 2025 de meest duurzame en innovatieve campus van Europa te zijn. Bij de omvangrijke onderhoudsopdracht die het in de markt zette zocht de HTC dan ook naar een partij die met een integrale aanpak een bijdrage kan leveren aan die ambities. Met zijn netwerk van bedrijven brengt Unica talrijke gespecialiseerde disciplines bij elkaar. Onder meer de clusters Unica Energy Solutions (duurzaamheid), Unica Building Intelligence (smart buildings) en Unica Fire Safety (brandbeveiliging) zijn betrokken, evenals het Unica Innovation Center dat met ketenpartners en marktpartijen innovaties in de gebouwde omgeving initieert. De samenwerking tussen Unica en de High Tech Campus richt zich dan ook nadrukkelijk op innovatie rondom een aantal strategische doelen van de campus: Environment Friendly, Great Place to Work en Accelerate Innovations. Daarnaast wordt Unica samen met de andere facilitaire partners op de campus onderdeel van de FM-coalitie die zich inzet voor een positieve campusbeleving. 

Over de High Tech Campus

De High Tech Campus, de slimste vierkante kilometer van Europa, is een ecosysteem van 235 hightechbedrijven. Het is de thuisbasis van meer dan 12.000 innovators, onderzoekers en ingenieurs die de technologieën en bedrijven van morgen ontwikkelen. Bedrijven op de campus hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: nieuwe technologieën en toepassingen ontwikkelen die oplossingen helpen bieden voor maatschappelijke problemen en vraagstukken én deze succesvol introduceren in de markt. Multinationals als Philips, NXP en Intel, hightech MKB, onderzoeksinstituten, servicebedrijven, scale-ups en startups werken hier samen aan de technologieën en producten van morgen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven