Aangepaste David de Wiedgebouw in gebruik genomen

Onlangs nam de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park het aangepaste David de Wiedgebouw in gebruik. René den Houting, adjunct-directeur Vastgoed & Campus bij Universiteit Utrecht, licht toe.

Het gebouw is meer toekomstbestendig gemaakt door allerlei maatregelen te nemen op het gebied van energieverbruik, duurzaamheid en veiligheid. Zo zijn er nieuwe zuurkasten, is er een nieuwe sprinklerinstallatie geïnstalleerd en is het gebouw aangesloten op de Warmte-Koude Opslag.

In het gebouw zijn meer werkplekken gerealiseerd, evenals prachtige nieuwe labs. Bovendien is de entree van het gebouw verplaatst naar de begane grond. Daardoor wordt de doorstroom van bezoekers, medewerkers en studenten verbeterd. Aan de achterkant van het gebouw is een nieuw gassencomplex gerealiseerd met verbing met de crioruimte, waarvandaan het hele gebouw wordt voorzien van vloeibaar stikstof.

Volgens René den Houting was het best een complex project: “Niet alleen vanwege bouwkundige of installatietechnische uitdagingen, maar ook vanwege de plotseling optredende coronapandemie. Daarnaast was het een verbouwing terwijl het gebouw open moest blijven.”

Het ontwerp van het originele gebouw, dat in 2011 werd opgeleverd, is van Architectuurstudio Herman Hertzberger (AHH). Het ontwerp van de aanpassingen is van een ontwerpteam onder leiding van Ector Hoogstad Architecten.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven