Nieuwe tentamenlocatie op campus Radboud

Sinds 4 januari kunnen de eerste studenten van Radboud Universiteit in Nijmegen hun tentamens maken in de nieuwe tentamenlocatie aan de Comeniuslaan. Tijdens corona zijn daarvan 150 plekken in gebruik, geheel coronaproof.

In het gebouw kunnen momenteel vanwege de coronacrisis slechts 150 studenten tegelijk coronaproof aan de slag. Dat moeten er uiteindelijk een kleine 900 worden. Het oude onderwijsgebouw aan de Comeniuslaan 6, waar ook tijdelijk de faculteit der Sociale Wetenschappen was ondergebracht, is verbouwd. Dankzij die verbouwing is een wiebelend tafeltje in het Radboud Sportcentrum (RSC) verleden tijd. Het nieuwe Comeniusgebouw telt 315 plekken waar – tegelijkertijd – digitale tentamens afgenomen kunnen worden.

Later in het jaar wordt ook het aangelegen voormalige bestuursgebouw aan de Comeniuslaan 4 verbouwd, wat het totaal aantal werkstations op 889 moet brengen. In het begin van het volgende studiejaar moet die bouw afgerond zijn. Studenten worden dan verdeeld over beide locaties: tentamens vinden plaats in gebouw A of gebouw B.

Proctorio

De nieuwe locatie is niet beschikbaar voor studenten die hun tentamen met online surveillanceprogramma Proctorio op de campus wensen te maken, in plaats van thuis. Voor hen zijn andere plekken beschikbaar, bijvoorbeeld de reeds ingerichte ruimtes in het Erasmusgebouw.

De universiteit is blij met de nieuwe tentamenlocatie, zo gaf een woordvoerder vorig jaar al aan. De tafels in het RSC waren niet ideaal. Ook worden digitale toetsen steeds populairder. Zowel studenten als docenten hebben baat bij digitale toetsing: typen gaat immers sneller dan schrijven en docenten hoeven geen slordige handschriften meer te ontcijferen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven