Onderzoeksomgeving op de campus

Onderzoeksomgeving op de campus

Op 8 december organiseert Campus Day het online event ‘Co-creatie op de campus’. Herman de Bruin van AT Osborne en Kirstin de Boer van Aestate verzorgen de keysessie ‘Onderzoeksomgeving op de campus’.

Op 4 november organiseerde het kennisplatform Campus Day de Round Table ‘Ontwikkelingen in de onderzoeksomgeving op de campus’. Ervaringsdeskundigen vanuit het bedrijfsleven en de universiteiten kwamen tot een levendig gesprek over co-creatie en het delen van infrastructuur op de campus. Tijdens de Round Table deelden de deelnemers verschillende inzichten, die we tijdens Campus Day 2020 in een lagerhuis debat verder gaan uitdiepen. Inzichten, zoals:  

Het delen van voorzieningen heeft ons veel gebracht op het gebied van impact en inhoud. Die opbrengst was misschien niet direct financieel, maar wel op het gebied van contacten. Bedrijven konden bepaalde zaken uitproberen in het lab en dat leidde dan weer tot vervolgvragen. Daarom zie ik het een als mooie manier om te co-creëren.

Het is mooi als iemand gebruik kan maken van overcapaciteit die toevallig ontstaat, maar het uitgangspunt moet zijn dat je neerzet wat je als eigen organisatie op dat moment nodig hebt.

Op basis van een aantal stellingen rond het thema ‘co-creatie in de onderzoeksomgeving op de campus’ gaan we verder op deze inzichten in. De stellingen worden van tevoren gedeeld en bij elke stelling is er een korte toelichting. De deelnemers geven na deze toelichting aan of zij voor of tegen zijn. Onder regie van de debatleider verkondigen voor- en tegenstanders vervolgens om en om hun mening.

Elke debatronde duurt ongeveer 15 minuten en er worden vier stellingen voorbereid. De stellingen zijn zo geformuleerd, dat stellingname vanuit het perspectief van vastgoedontwikkeling, vanuit de bedrijfsvoering en vanuit de onderzoekers het geheel aan kansen en uitdagingen rondom co-creatie op de campus goed weergeeft.

Inschrijven voor het online event ‘Co-creatie op de campus’ van Campus Day op 8 december kan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven