Leo Le Duc keynote spreker op Campus Day

Leo Le Duc keynote spreker op Campus Day

Wat zijn vanuit uw visie momenteel de voornaamste veranderingen op de Campus?
De voornaamste verandering op de Campus is momenteel even niet de verder uitbreiding van de wetenschappelijke instituten en bedrijfsverzamelgebouwen (dat gaat heel goed) maar het versterken van het profiel als een levendig gebied. Traditioneel is Amsterdam Science Park een bolwerk van wetenschappelijkonderzoek- en onderwijs en daaraan gerelateerde bedrijven. De essentie van het science park is het bevorderen van de synergie tussen deze partijen door het stimuleren van (toevallige) ontmoetingen. Een levendige atmosfeer op het park is (naast goed geoutilleerde gebouwen) een van de factoren voor het bevorderen van die onderlinge contacten. Dagelijks zijn er zo’n 10.000 á 12.000 mensen op ASP. Maar dit kan nog wel een boost gebruiken.

Hoe kan vanuit uw onderwerp daar het best beleid op worden gemaakt?
Dit vraagt van het beleid onder andere om meer verdichting van het gebied en toevoegen van functies zoals long stay faciliteiten en horeca en winkels. Samen met het beter toegankelijk maken van het gebied door toevoeging van fiets- en wandelpaden kan dit de levendigheid buiten werkuren vergroot en wordt ASP meer onderdeel van het stedelijk weefsel. Daarnaast is beleid gericht op het versterken van de outreach activiteiten naar de directe omgeving daarvoor ook een pre. Bundeling van de bestaande outreach activiteiten op een duidelijk herkenbare, zichtbare plek, die voor een breed publiek aantrekkelijk is, zou daarvoor gerealiseerd moeten worden.

Waarom is Campus Day voor jou een belangrijk event om te spreken?
Campus Day is voor mij als directeur van de organisatie die verantwoordelijk is voor het profileren van het science park naar de buitenwereld een uitgelezen kans om zichtbaar te maken waarom wij een van de tien topcampussen van Nederland zijn. Bovendien is het verheugend dat de organisatie dit jaar heeft gekozen voor de Event Space op Startup Village, een van de spannendste rafelrandjes van ASP. Daarnaast leer ik graag van andere sprekers en deelnemers over de actuele ontwikkelingen en sla ik een moment om te netwerken niet af. 

Bekijk het volledige programma en haal je tickets hier!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven