Van elkaar leren en durven te experimenteren

Van elkaar leren en durven te experimenteren

Bij digitaal toetsen zijn er veel overeenkomsten tussen universiteiten, hbo’s en ROC’s. Dat stelt Kees Rezelman, initiatiefnemer van de Webinar-Round Table Digitaal toetsen op de campus.

De Round Table met vijf topexperts bij AVEX in Breukelen bespreekt alle aspecten van digitaal toetsen. De experts pleiten voor maatwerk en voor lef om te experimenteren met onder meer toetsvormen en tussentijds toetsen. Ook is er aandacht voor de logistieke uitdagingen die daarmee samenhangen.

Digitaal toetsen

Waarom gaan we digitaal toetsen en in het bijzonder op de campus? Franc van Nunen trapt af: “Wij komen uit een toetsproces op de campus, waarin we een combinatie van analoog en digitaal hadden. We toetsen de vaardigheden van studenten graag op de campus omdat we vanuit de bedrijfsvoering gewend zijn dat we dat goed kunnen regelen en ondersteunen. Voorheen was die ondersteuning vooral de locatie, nu is dat bij digitaal toetsen steeds meer ook de IT en de AV. Het vraagstuk gaat over onderwijslogistiek, over veiligheid en beveiliging van het toetsproces, over de toetsvorm en over opschaling en groepsgroottes. Daarnaast zien we dat na corona campusbased hoog in het vaandel staat. Zowel vanuit het onderwijsproces als vanuit het toetsen.”

Deelnemers
• Viora Eljon, hoofd Bureau Onderwijslogistiek bij UvA en HvA.
• Koen Fleuren, hoofd Campus Development bij Radboud Universiteit.
• Franc van Nunen, directeur Campus, Facilities and Real Estate bij de Vrije Universiteit Amsterdam.
• Kees Rezelman, partner en adviseur bij ptg advies.
• Hans Schoorl, programmamanager bij de Vrije Universiteit Amsterdam.
• Joost van der Velden, projectleider implementatie digitaal examineren bij ROC Midden Nederland.

Lees het hele Round Table verslag hier

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven