21 september 2021: Webinar ‘De creatie van een succesvol innovatie-ecosysteem op een campus’

21 september 2021: Webinar ‘De creatie van een succesvol innovatie-ecosysteem op een campus’

Hoe creëer je een succesvol innovatie-ecosysteem op een campus? Daarover organiseert CampusDay op 21 september een webinar. Best Practice daarbij is RoboHouse van TU Delft, gevestigd op TU Delft Campus.

Er wordt op allerlei manieren in Nederland gebouwd aan innovatie-ecosystemen. Campussen zijn daarbij de hotspots waar de universitaire wereld, de overheid en het bedrijfsleven elkaar kunnen vinden. Maar wat is de weg naar succes? En waar liggen valkuilen? Want  een innovatie-ecosysteem ontstaat niet vanzelf. Hoe versterken de universiteit, overheid en bedrijfsleven elkaar? Hoe kan wetenschappelijke kennis toegevoegde waarde leveren aan de innovatie agenda van het bedrijfsleven? En hoe werkt matchmaking?

Bij RoboHouse, een initiatief van de TU Delft gevestigd op TU Delft Campus, zetten wetenschap, bedrijfsleven en overheid zich samen in voor het verbeteren van mens-robot interacties voor een betere werk- en leefomgeving. Het verhaal van RoboHouse is een Best Practice – een verhaal van vallen en opstaan, en van leerproces tot succes.

De webinar ‘De creatie van een succesvol innovatie-ecosysteem op een campus’ met RoboHouse als Best Practice dat op 21 september van 13.30 tot 15.00 uur wordt georganiseerd door CampusDay, behandelt al deze vragen en gaat in op de kansen en valkuilen. De webinar is interactief waardoor de toehoorders vragen kunnen stellen. Deelname is gratis.

Het webinar ‘De creatie van een succesvol innovatie-ecosysteem op een campus’ maakt deel uit van ‘Co-creatie op de Campus’, een initiatief van het kennisplatform CampusDay – www.campusday.nl. In een reeks van opeenvolgende bijeenkomsten (fysiek danwel digitaal) worden innovatieve en relevante ontwikkelingen op de campus uitgelicht. Jaarlijks worden circa vier bijeenkomsten georganiseerd. De organisatie van deze sessie wordt verzorgd door Ellis ten Dam en Wim Kooyman.

Programma webinar ‘De creatie van een succesvol innovatie-ecosysteem op een campus’

13.30 – 13.35   

Opening en welkom door moderator Wim Kooyman

13.35 – 14.00

Presentatie: TU Delft Campus – building a top tech innovation ecosystem

Door Anne-Lize Hoftijzer – Manager Innovatie Ecosysteem, TU Delft Campus

14.00 – 14.25

Presentatie: Van Fieldlab naar Centrum voor Future of Work

Door Ties van Bruinessen – Business Developer, TU Delft

14.25 – 14.55

Forumgesprek met sprekers en deelnemers aan de webinar o.l.v. Wim Kooyman

Afsluiting

Inschrijven voor het webinar kan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

dinsdag 21 september 2021permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven