28 augustus 2020: Transitie naar een duurzaam warmte- en koudenet

28 augustus 2020: Transitie naar een duurzaam warmte- en koudenet

Hoe kunnen klanten met vastgoedportefeuilles in een campus-setting geholpen worden met hun energietransitie? RHDHV houdt hierover webinars. 28 augustus gaat het over de transitie naar een duurzaam warmte- en koudenet.

Met ondersteuning van Royal HaskoningDHV lukt het de Radboud Universiteit om van een traditionele (warmte)infrastructuur op de campus stapsgewijs over te gaan op duurzame warmte en koude. Met investeringen die zichzelf steeds binnen 10 jaar terugverdienen door steeds gebruik te maken van infrastructuur die technisch nog niet is afgeschreven. Hoe verloopt de transitie waarbij langzaam oude panden worden vervangen door nieuwe of grondig worden gerenoveerd? Hoe lukt het om oude panden te verwarmen met voormalig koelmachines zonder de gebruikers op dagen met strenge vorst in de kou te laten zitten? En hoe lukt het om op koude dagen met een grote warmtevraag ook flexibel over duurzame koude te kunnen beschikken?

Aan de hand van de casus van de Radboud Universiteit illustreren we hoeveel waarde er kan worden gecreëerd als de transitie van centrale warmte- en koude-infrastructuur wordt ingericht als een langjarig programma. En hoe belangrijk het daarbij is om te investeren in een combinatie centrale en de-centrale systemen die gezamenlijk zorgen voor efficiency en flexibiliteit.

Sprekers: Gerard Jansen (Senior Adviseur Integrale Concepten, Royal HaskoningDHV) en Diederik Hilckmann (Vastgoedbedrijf Radboud Universiteit).

Na de webinar van Jansen en Hilckmann volgt nog één webinar:

  • 18 september: Warmte- en koudevraag slim met elkaar verbinden (Casus Maastricht UMC)

Bent u benieuwd naar deze of andere webinars? Hier vindt u een compleet overzicht en de mogelijkheid om u aan te melden.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

vrijdag 28 augustus 2020permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven